Oferta
Umów się na konsultację!
Rekrutacja pracowników
Podstawą dobrze funkcjonującej restauracji jest posiadanie stałych i wykwalifikowanych pracowników. Dzięki nim macie pewność, że standardy jakie posiadacie w restauracji będą zawsze zachowane. Niestety w dzisiejszych czasach dużym problemem dla restauratorów jest zatrudnienie doświadczonego personelu. Zlecając nam rekrutację personelu do Twojej firmy nie tracisz czasu na przeglądanie CV i spotkania z kandydatami. Przeprowadzimy rozmowy i wybierzemy najlepszych kandydatów do Twojej restauracji. Rekrutujemy personel na wszystkie stanowiska w restauracji.
Koncept restauracyjny
Chcesz otworzyć restaurację, ale nie masz pomysłu? Rozpoczynając z Nami tworzenie nowego miejsca :
- Zbadamy rynek konkurencji,
- Stworzymy unikalny projekt wnętrz,
- Dobierzemy najlepszych dostawców sprzętu w wynegocjowanych przez nas cenach
- Przystosujemy punkt do odbioru sanepidu
- Stworzymy niepowtarzalne menu kuchenne i barowe
- Zrekrutujemy i wyszkolimy zespół
- Zaproponujemy najlepsze techniki dbania o system finansowy w restauracji
- Będziemy opiekować się nowym miejscem przez pierwsze tygodnie działalności
Doświadczenie jakie posiada nasz zespół pozwoli na przyśpieszenie otwarcia nowego punktu gastronomicznego. Zrealizujemy wszystkie formalności i odbiory. Z Nami możesz zacząć zarabiać szybciej.


Marketing
W dzisiejszych czasach nierozłącznym elementem prowadzenia własnej gastronomii są media społecznościowe. W dobie internetu i wszechobecnych urządzeń mobilnych nie mniej ważny od smaku dań jest ich wygląd, jak również wystrój samej restauracji.
Posiadając wyśmienite dania i świetną lokalizację, a zaniedbując marketing, można być niewidocznym dla nowych i potencjalnych gości.
Nasza specjalistka od marketingu gastronomii chętnie przeprowadzi Was przez proces tworzenia wizerunku restauracji w Internecie oraz pokaże Wam co zrobić, aby Wasze media społecznościowe wyglądały zachęcająco.
Wsparcie, jakiego możecie się spodziewać:
- stworzenie skutecznej strategii komunikacji;
- analiza dotychczasowych działań oraz audyt;
- założenie i konfiguracja kont na Facebooku i Instagramie;
- wsparcie w prowadzeniu kont w mediach społecznościowych;
- szkolenie dla managerów.
Szkolenia pracowników
Pracownicy w gastronomii to najważniejsi ludzie, którzy tworzą restaurację, dbają i dopieszczają gości. Ile razy zdarza się, że wracamy do tego samego miejsca ze względu na obsługę? Właśnie dlatego nie można zapominać o szkoleniu swoich pracowników. Wyszkolony personel wie co należy do jego obowiązków, jak obsługiwać potencjalnego gościa, jak rozwiązywać trudne sytuacje, jak bezpiecznie pracować przy czym zapewniając najwyższą jakość oferowanych usług. Czy Twoi pracownicy są wizytówką Twojej firmy? W naszej ofercie znajdziecie szkolenia BHP, PPOŻ, barmańskie i kelnerskie.

Szkolenie kelnerskie
Dobry kelner to wizytówka Twojej restauracji, podnosząc jakość jego serwisu podnosisz poziom swojej restauracji. To kelner stoi na pierwszym planie między Właścicielem, a gościem restauracji. Kelner odpowiada za sprzedaż, jakość i wysokość zbudowanego przez niego rachunku. Dlatego jednym z głównych zadań restauratora to mieć dobrze wyszkolonych sprzedawców w restauracji. Oni zagwarantują wysokie obroty.
Nasze szkolenie kelnerskie opiera się na podstawach obsługi kelnerskiej, przez ponadprzeciętny serwis aż po sprzedaż sugerowaną, czyli jak wywierać wpływ na gościa, żeby zamówił więcej. Kurs jest przeznaczony dla osób stawiających pierwsze kroki w gastronomii jaki również dla osób z doświadczeniem kelnerskim. Czy Wiesz, że wyszkolony kelner może podnieść sprzedaż aż o 30%?
Szkolenie barmańskie
Standardowe koktajle znajdziemy w każdym barze i restauracji, ale powodzenie danego miejsca tkwi w szczegółach. Jak wyróżnić się na tle innych? Smak, wygląd i jakość podawanych koktajli stanowi podstawę do ponownych odwiedzin Waszych gości. Nasza oferta kierowana jest do osób rozpoczynających przygodę za barem jak i do osób już doświadczonych, którzy chcą poszerzać swoją wiedzę i umiejętności.
Szkolenie BHP i PPOŻ
Nasza firma zajmuje się kompleksową obsługą firm i instytucji w zakresie służby BHP i PPOŻ. Cechujemy się indywidualnym podejściem do klientów. W każdym przypadku wykazujemy się dużą elastycznością, aby dostosować się do potrzeb każdego klienta.
W swojej ofercie posiadamy szkolenia wstępne i okresowe pracowników, szkolenia pracodawców, opracowywanie oceny ryzyka zawodowego na poszczególnych stanowiskach oraz pozostałych dokumentów BHP. Ponadto, wyposażamy zakłady pracy w sprzęt przeciwpożarowy, a także posiadamy uprawnienia do przeprowadzania przeglądów i konserwacji sprzętu gaśniczego. Proponujemy również opracowywanie oraz aktualizację instrukcji
bezpieczeństwa przeciwpożarowego. Dzięki współpracy z kwalifikowanym ratownikiem medycznym, oferujemy klientom również szkolenia z zakresu udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej.

Audyt i Program naprawczy restauracji
Znaczna część restauracji ma problemy finansowe, ze względu na niskie obroty i duże koszty. Zazwyczaj głównymi czynnikami odpowiadającymi za złe funkcjonowanie restauracji są :
- Brak marketingu
- Złe zarządzanie personelem
- Brak widoczności restauracji
- Brak programów promocyjnych
- Niedostosowanie dostaw do potrzeb lokalu
- Zła organizacja pracy
- Brak zaangażowania personelu
Podstawą programu naprawczego jest zdiagnozowanie problemu poprzez audyt zewnętrzny dla danego przedsiębiorstwa. Wybierając naszą firmę po pierwsze sprawdzimy jakość obsługi gości, jakość i wygląd podawanych potraw i napojów. Następnie zagłębimy się w sposób pracy managera, kucharzy, barmanów i kelnerów. Przygotujemy dokładny raport z przeprowadzonego audytu i zaproponujemy program naprawczy.